Kvota

Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanje invalidov nalaga vsem delodajalcem, ki imajo več kot 20 zaposlenih, obveznost zaposlitve določene kvote invalidov (2-6 % glede na dejavnost delodajalca).

Kako lahko izpolnite svojo obveznost? (1) V podjetju zaposlite delež invalidov od celotnega števila zaposlenih, kot je določeno z Uredbo o določitvi kvote za zaposlovanje invalidov (Uradni list RS št. 21/2014). (2) Mesečno na račun Invalidskega sklada nakazujete prispevek v višini 70 % minimalne plače za vsakega manjkajočega invalida. (3) Obstaja pa tudi tretja možnost in to je nadomestna izpolnitev kvote.

Kvoto lahko izpolnite tudi tako, da z zaposlitvenim centrom sklenete pogodbo o poslovnem sodelovanju za nadomestno izpolnitev kvote. Zaposlitveni center vam zagotovi dobavo izdelkov ali za vas opravi storitev, Vi pa si s plačilom računa, ki je obenem tudi nižji od stroška študentskega dela ali stroška vašega delavca, zagotovite izpolnitev kvote.

Več o kvotnem sistemu lahko izveste na spletni strani Invalidskega sklada. Ker smo zaposlitveni center, vam lahko pomagamo pri izpolnitvi zahtev zakona. Nudimo vso strokovno podporo pri ureditvi potrebne dokumentacije, hkrati pa za vas opravimo kakovostno storitev.